Ludwig Pesch (Nederlands)

Ludwig Pesch specialiseerde zich op de Zuid-Indiase bamboe dwarsfluit, toen hij studeerde bij Ramachandra Shastry aan de Kalakshetra kunstacademie in Chennai. Samen met zijn leraar gaf hij concerten bij talrijke gelegenheden.

H. Ramachandra Shastry (Kalakshetra, ca. 1983)

“Fluitist Ludwig Pesch speelde de composities en improvisaties met een grote souplesse, maar deed dat met een innemende vanzelfsprekendheid. … een prachtige introductie op muziek die veel bekender zou mogen zijn.” – Recensie door René van Peer (Eindhovens Dagblad)

In samenwerking met twee universiteiten ontwikkelde hij eLearning cursussen (www.carnaticstudent.org). Hij schreef het handboek The Oxford Illustrated Companion to South Indian Classical Music.

Tropenmuseum-visit-India-Inspiration-25

Samen met schooldocenten en de ouders van de deelnemers bedenkt hij programma’s die elementen uit de Indiase muziek makkelijk toepasbaar maken.

Hij is betrokken bij onderzoeksprojecten op het gebied van Indiase muziek en muziekpedagogie zoals “Sam, Reflection, Gathering Together!” (Bern University of the Arts), tentoonstellingen (o.a. Tropenmuseum Amsterdam) en oor_spel.

Online bijdragen

Publicaties

“Thinking and learning in South Indian Music”
In Markus Cslovjecsek, Madeleine Zulauf (eds.)
Integrated Music Education – Challenges of Teaching and Teacher Training
Peter Lang Publishers, Bern, 2018. 418 pp., 29 fig. b/w, 2 tables
MOUSIKÆ PAIDEIA Music and Education/Musik und Bildung/Musique et Pédagogie. Vol. 1 pb.
ISBN 978-3-0343-0388-0

The Oxford Illustrated Companion to South Indian Classical Music
New Delhi: Oxford University Press (2009) 2nd revised edition ISBN 978019569998X

South Indian music Articles in Encyclopedia of India by Stanley Wolpert, Editor in chief. New York: Macmillan-Scribners-Gale (2005) ISBN 0684313499